Gepubliceerd: donderdag 06 juni 2019

Cheques voor restauratie van de RD 7659

Richard Weurding en Peter van der Vlist overhandigen namens het bestuur van de Vrienden de cheque aan Nicole Kuppens. (Foto: Spoorwegmuseum)Het Spoorwegmuseum kan mede dankzij de donaties van Stichting Goede Doelen Nh1816 (€ 100.000) en de Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum een grote wens vervullen: het restaureren van de RD 7659.

Beelden van de overhandiging cheques.In de recent verschenen Vriendendienst werd al uitgebreid aandacht geschonken aan dit project en aangekondigd dat de Vrienden een substantieel bedrag ter beschikking hadden gesteld. Op 5 juni konden Peter van der Vlist en Richard Weurding, respectievelijk secretaris en voorzitter van de Vriendenvereniging, een cheque van 30.000 euro overhandigen aan Nicole Kuppens, directeur van het Museum. Voorzitter van de Vriendenvereniging Richard Weurding: “Dit Plan D-rijtuig is een icoon in de spoorgeschiedenis. We krijgen nu de mogelijkheid om dit restauratierijtuig in de originele staat terug te brengen. We vinden het heel belangrijk om hier aan bij te dragen.”
De werkzaamheden aan de RD in Blerick zijn begonnen. Het is de bedoeling dat de Vrienden regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang van deze imponerende klus. De RD staat vanaf medio juni 2020 centraal in een grote tentoonstelling over eten en drinken in de trein.

Meer informatie bij onze projecten (tabblad 2019).