Gepubliceerd: maandag 09 maart 2020

Activiteiten in het jubileumjaar 2020


Dit jaar, om precies te zijn op 26 mei, bestaat de Vereniging van Vrienden van het Spoorwegmuseum 50 jaar. Uiteraard zal dit jubileumjaar niet onopgemerkt voorbij gaan. In onderstaand overzicht informeren wij u over de verschillende activiteiten met de opmerking dat u via onze maandelijks verschijnende Nieuwsbrieven nader zal worden geïnformeerd.

Van belang is van 13-15 maart de grote modelbouw tentoonstelling OnTraXS. De Vrienden zijn daar ook vertegenwoordigd met een stand. Afgelast!
Dinsdag 14 april zal Arjan den Boer een lezing verzorgen over het onderwerp TEE. In de Nieuwsbrief leest u de nadere bijzonderheden. Aanmelden voor deze ongetwijfeld boeiende presentatie kan tot 11 april. Afgelast!
Op zaterdag 16 mei is er een speciale Vrienden- en familiedag in het Museum. Nadere details worden binnenkort bekend gemaakt, maar het zal zeker een gezellige middag worden waarbij de Vrienden hun familie kennis kunnen laten maken met wat er allemaal in ons Museum te zien en te beleven is. Afgelast!
Op 30 mei verschijnt het eerste nummer van de Vriendendienst van dit jaar. Uiteraard zal ook in ons magazine aandacht worden geschonken aan het jubileum. Zo zal een aantal oud-bestuursleden terugkijken op hun periode in het bestuur en daarbij boeiende herinneringen ophalen. Ook de ontwikkelingen rond de restauratie van de WRD komen aan de orde: het rijtuig zal een prominente plaats innemen op de tentoonstelling rond het thema ‘eten en drinken in de trein’.
Op 18 juni wordt deze tentoonstelling (met de naam “Tosti’s, Truffels en Treinen’) geopend. Tot 15 november bent u, behalve in onze WRD, ook welkom in een aantal buitenlandse restauratierijtuigen.Locloods Katwijk.
Op 27 juni is de jaarlijkse Vriendendag/ALV. Dit jaar gaan we rijden met het mat’46 museumtreinstel 273 en zijn we te gast bij de Stoomtrein Katwijk-Leiden. Nadere bijzonderheden over de reis en de beschikbaarstelling van de vergaderstukken leest u in de Nieuwsbief van mei en uiteraard ook op onze website.
In de 2e helft augustus zal Tuur Verdonck (conservator van het Spoorwegmuseum) een presentatie verzorgen voor de Vrienden rond het thema ‘Eten en Drinken’, het motto van de op dat moment lopende tentoonstelling. De datum moet nog worden vastgesteld, maar deze en andere bijzonderheden zullen t.z.t. bekend worden gemaakt.
In de 2e helft september (ook daar is de exacte datum nog niet bekend) hopen we voor de Vrienden een excursie naar de Bentheimer Eisenbahn te organiseren. We stellen ons voor met onze trein naar Bad bentheim te rijden om daarna door de BE verder te worden getrokken met misschien een interessante tussenstop op het traject naar Coevorden. Nadere bijzonderheden (zoals datum en procedure van aanmelden) volgen natuurlijk via de Nieuwsbrief, de website en facebook.NSM 41
In de 2e helft oktober tenslotte worden de vrienden uitgenodigd om mee te gaan met proefritten met de DE1. Zoals bekend heeft de vereniging financieel bijgedragen aan de revisie van de dieselmotoren van de Blauwe Engel. De motoren zijn of worden terug geplaatst en bij de straks noodzakelijke proefritten kunnen de Vrienden als ‘natuurlijke ballast’ fungeren. Over datum en aanmelding volgen ook hier uiteraard t.z.t. nadere bijzonderheden.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.