Vriendendag op 23 juni 2018

Op zaterdag 23 juni wordt voor de leden van de Vereniging de jaarlijkse Vriendenrit georganiseerd en vindt ook de Algemene Ledenvergadering plaats. De Vriendenrit begint in Utrecht Centraal en ook dit jaar wordt gereden met door het museum beschikbaar gesteld materieel en wel de nieuwste aanwinst: de DM’90 3426. Bijzonderheden over bijvoorbeeld opstapplaatsen en het verdere programma zijn te lezen na het inloggen op het Ledengedeelte van de website. Uiteraard met uw lidmaatschapsnummer.

De ledenvergadering vindt plaats in het Hoogovens Bedrijfsmuseum op het terrein van Tata Steel in Beverwijk. De vergaderlocatie is met eigen vervoer bereikbaar. Voor de deelnemers aan de Vriendenrit worden tussen Beverwijk en het Hoogovens terrein v.v. historische bussen van het NZH Vervoermuseum ingezet.

Na de vergadering vindt een excursie over het terrein plaats met de (met stoomtractie getrokken) museumtrein van de Hoogovens en na een route via o.a. Den Haag CS is de tijd van terugkomst in Utrecht Centraal 20.46 u. Nadere informatie over deelname en de beschikbaarstelling van de vergaderstukken treft u aan onder het Ledengedeelte van de website.


 

 

  • Noteert u vast 3 oktober

Rogier van Boxtel. president-directeur NS.Op deze plaats hebben wij lange tijd kunnen vermelden dat op 30 mei de President Directeur van NS een presentatie voor de Vrienden zou verzorgen. Die presentatie komt er, maar is uitgesteld als gevolg van buitenlandse activiteiten van de heer Van Boxtel op die datum. In goed overleg is nu gepland woensdag 3 oktober. Nog even geduld dus, maar noteert u de datum alvast.

 

 

 


 

  • Presentatie Hans Nahon in november

In november zal Hans Nahon een presentatie verzorgen over het goederenmaterieel dat is opgenomen in de collectie van het Spoorwegmuseum. Hans  is vele jaren werkzaam geweest in de wagenwerkplaats Amersfoort en is deskundige op het gebied van het goederenmaterieel. Over een aantal goederenwagens zal Hans de Vrienden nadere bijzonderheden vertellen en daarbij uiteraard ook over de goederendienst bij NS. De datum voor de presentatie moet nog worden vastgesteld, maar het streven is de avond te organiseren in november.