•  Lezing President Directeur NS R. van Boxtel

Roger van Boxtel. president-directeur NS.Op deze plaats hebben wij lange tijd kunnen vermelden dat op 30 mei de President Directeur van NS een presentatie voor de Vrienden zou verzorgen. Die presentatie komt er, maar was uitgesteld als gevolg van buitenlandse activiteiten van de heer Van Boxtel op die datum. In goed overleg is deze nu vastgezet op woensdag 3 oktober aanstaande.

De lezing vindt plaats in de wachtkamer derde klasse van het Maliebaanstation en wel van 19.00 u – 21.00 u, zaal open vanaf 18.30 u.

Opgave via het ledengedeelte, even inloggen dus! Aanmelden kan tot en met 30 september 2018.


  • Uitnodiging

‘Baanbrekend College’
Dinsdag 16 oktober
14.00-17.00 uur

Op 27 mei opende het Spoorwegmuseum de tentoonstelling ‘Baanbrekend design’ over de succesvolle introductie van de nieuwe huisstijl van NS in 1968. In het kader van de tentoonstelling organiseert het Spoorwegmuseum een inhoudelijk symposium over het fenomeen huisstijl en de achtergronden van het NS design.

Conservator Evelien Pieterse vertelt over de opzet en uitgangspunten van de tentoonstelling. De bedenker van de NS huisstijl en ontwerper van het beroemde logo, Gert Dumbar, zal ingaan op het belang van een goede huisstijl en uit de doeken doen welke keuzes er werden gemaakt en waarom. Hoofd Marketing & Communicatie van NS, Rutger Hamelynck, zal een beeld schetsen van de huisstijl van NS in het heden en de toekomst. Er wordt afgesloten met een discussie waar de zaal de mogelijkheid krijgt vragen te stellen.

Programma

13.30 – 14.00 Inloop & Ontvangst
14.00 – 14.45 Evelien Pieterse & Gert Dumbar
14.45 – 15.00 Pauze
15.00 – 16.00 Rutger Hamelynck & discussie
16.00 – 17.00 Bezoek tentoonstelling en borrel


Locatie: Bedrijfsschool, Spoorwegmuseum.
Kosten: € 17,50 (=entreeprijs museum), museumkaart gratis of Vriendenpas conform uw jaarlijkse bijdrage!

Er zijn 30 plaatsen gereserveerd voor de Vrienden. Aanmelden via het ledengedeelte, dus even inloggen.

Aanmelding sluit op 9 oktober!


  •  Presentatie Hans Nahon in november

Op 21 november zal Hans Nahon een presentatie verzorgen over het goederenmaterieel dat is opgenomen in de collectie van het Spoorwegmuseum. Hans  is vele jaren werkzaam geweest in de wagenwerkplaats Amersfoort en is deskundige op het gebied van het goederenmaterieel. Over een aantal goederenwagens zal Hans de Vrienden nadere bijzonderheden vertellen en daarbij uiteraard ook over de goederendienst bij NS.