Blokkendoos weer op eigen draaistellen

Foto: Peter Paul de Winter.Foto: Peter Paul de Winter.Op dinsdag 27 november november zullen de draaistellen van de blokkendoos weer op hun vertrouwde plaats terugkeren.  Dus onder de rijtuigen die nu nog op hulpdraaistellen staan. De klus zal waarschijnlijk de hele dag gaan duren en weer gepaard gaan met het nodige hijswerk.

Het tijdschema is nog niet bekend, behalve dan dat de kraan die de operatie moet uitvoeren rond 07.00 uur op z’n plek zou moeten staan.

Foto: Peter Paul de Winter.Mogelijk is deze gebeurtenis goed voor een interessante dagbesteding voor de Vrienden, vandaar dit bericht.  Het in januari weghalen van de draaistellen was, met verwijzing naar de foto’s (van Peter-Paul de Winter), in ieder geval een indrukwekkend gebeuren.

 


Nieuws over de rollende museumcollectie


De tentoonstelling Baanbrekend Design is inmiddels afgebouwd, de Mat 64 gaat maandag 12 november weer naar buiten. De 3737 en het Latjesrijtuig kunnen dan weer terug naar hun oorspronkelijke plek aan het perron. De Buffel vertrekt zaterdag 10 november naar het depot in Blerick, het treinstel vertrekt om 11.08 uur en rijdt via Den Bosch en Eindhoven naar Blerick.

Op 15 en 16 november wordt er nog asbest verwijderd uit de Blokkendoos, alvorens het rijtuig weer op z'n oorspronkelijke draaistellen worden getakeld. De week erna zal hetzelfde gebeuren bij de Blauwe Engel, die wordt in de week van 19 t/m 23 november daarvoor tijdelijk buiten neergezet.

Op 19 november is er herinstructie van de machinisten die rijden op ons stroomlijnmaterieel. Daarvoor wordt een aantal treinstellen klaargezet op het buitenterrein; op zondag 18 november na 17 uur wordt daarvoor gerangeerd met o.a. de Hondekop.


 

Presentatie Hans Nahon in november

Hans Nahon.Als gevolg van een administratief misverstand in mijn agenda heb ik u verkeerd geïnformeerd over de datum van de presentatie door Hans Nahon.

Die is niet verzet en blijft dus staan op de oorspronkelijk aangekondigde datum van 21 november. Verdere bijzonderheden zijn ongewijzigd.

Zoals dat dan wel eens wordt gezegd: excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Peter van der Vlist.

Secretaris bestuur.


De locatie is weer de wachtkamer derde klasse, meteen links in de stationshal. Het programma begint om 19.00 u, de zaal is open om 18.30 u. We sluiten af rond 21.00 u. Voor de Vrienden die met de auto komen: er is parkeergelegenheid voor het museum.

Hans Nahon verzorgt voor de Vrienden een presentatie over het goederenmaterieel dat is opgenomen in de collectie van het Spoorwegmuseum. Hij is vele jaren werkzaam geweest in de wagenwerkplaats Amersfoort en is deskundige op het gebied van het goederenmaterieel. Het belooft een interessante avond te worden over een onderwerp dat niet zo vaak in de belangstelling staat, maar waar door Hans op enthousiaste wijze over verteld zal worden.

Aanmelden via ledengedeelte van de site; even inloggen dus.