Vriendendag op zaterdag 22 juni 2019

De Vriendendag 2019 vindt plaats op zaterdag 22 juni, ook nu bestaande uit de Algemene Ledenvergadering en de Vriendenrit. De Vriendenrit begint in ons Museum, met ook dit jaar door het museum beschikbaar gesteld materieel. Op dit moment wordt gewerkt aan een rit met getrokken materieel: de NSM 1312 en rijtuigen en de mP NSM 3031. De rit begint na afloop van de ledenvergadering.

De vergadering is uitsluitend toegankelijk voor de leden van de Vereniging en vindt plaats in de Bedrijfsschool van het Spoorwegmuseum. De vergaderstukken zijn vanaf 30 mei te downloaden met gebruikmaking van uw lidmaatschapsnummer. Aanmelding voor de Vriendenrit en/of de ledenvergadering is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen en kan vanaf 30 mei via de website.

Hoewel de dienstregeling van onze trein momenteel bij NS wordt uitgewerkt zal het vertrek uit het Museum rond 13.00 u zijn. De verdere details en ook de aan het deelnemen verbonden kosten zullen z.s.m. worden gepubliceerd. Behalve via de website zal dat ook gebeuren via onze Facebook en de rond 11 juni verschijnende editie van de digitale Vriendendienst.


 

Kameel met pensioen

De 20 is hier 20 jaar! Emplacement Utrecht. (Foto: J.A. Bonthuis; archief NVBS)Op 3 juni is het 65 jaar geleden dat de Kameel (het voormalige directierijtuig) werd overgebracht van de fabriek (Allan in Rotterdam) naar de Utrechtse Dieselloods, de latere werkplaats. Een dag later al maakte President Directeur Den Hollander met een speciale rit kennis met ‘zijn’ rijtuig.
Tankplaats Amersfoort. (Foto: Peter v.d. Vlist)Op 4 juni aanstaande, exact 65 jaar later, zal met opnieuw een speciale rit met de Kameel aandacht worden besteed aan deze gebeurtenis. De Kameel wordt dan officieel overgedragen aan het spoorwegmuseum en wordt dan de NSM 20! Aankomst 16.19 uur op het spoor bij 'Beladen treinen/Blokpost' en zal aldaar feestelijk worden binnengehaald. Op het naastgelegen spoor zal de blauwe engel (NSM 41) staan, het treinstel waar de Kameel van is afgeleid, zodat er mooie foto's kunnen worden gemaakt.

Uiteraard worden de Vrienden nader geïnformeerd over de details van deze rit. Dat zal gebeuren via Facebook en deze website.


 

Postzegelsetje van 5 zegels

Foto: Peter v.d. Vlist.

 

Het nieuwe postzegelsetje van PostNL is uit!

In opdracht van de vereniging is een foto, gemaakt door Peter van der Vlist, gekozen voor deze zegelset die vanaf nu in een beperkte oplage wordt aangeboden in de Vriendentoko.

De zegels kunnen uiteraard als frankering worden gebruikt, maar zullen ook niet misstaan in een verzameling.


Onze website maakt gebruik van systeem cookies! Deze dienen alleen ter optimalisatie van het functioneren van de site. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.