Gepubliceerd: maandag 03 oktober 2022

Geslaagde Vriendenrit naar Blerick

 DSC4225 v2Op zaterdag 1 oktober bracht Plan V10 treinstel 904 van de Stichting Crew 2454 de Vrienden naar het museumdepot van het Spoorwegmuseum in Blerick. De Vrijwilligers van het Spoorwegmuseum hadden de loods keurig opgeruimd en voor een prima materieelshow gezorgd. Vriendenvoorzitter Richard Weurding bekrachtigde met een stevige handdruk de al eerder toegezegde extra subsidie ter grootte van € 50.000 voor de interieurafbouw van mat ’36 treinstel 252, een handdruk die Peter-Paul de Winter glunderend in ontvangst nam.


 DSC4237 v2

De Vrienden konden daarna uitgebreid kennis nemen van de vordering van de restauratie zowel in als rondom de 252. Voor terugkeer naar Geldermalsen, Utrecht en Amersfoort werden de Vrienden getrakteerd op een heerlijke barbecue. In de “papieren” VriendenDienst die deze herfst verschijnt, zal uitgebreid aandacht worden geschonken aan deze bijzondere Vriendenrit én aan de laatste fase van de restauratie van de 252.

Bekijk hier een impressie van de dag, met dank aan Richard Weurding:

 

Ook Vriend van het museum Jelle van der Togt heeft een prachtige impressie gemaakt:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.