Gepubliceerd: dinsdag 15 november 2022

Presentatie door Niels Greif

Na de presentatie van zijn boek ‘Treinen ontwerpen bij de Nederlandse Spoorwegen’ bij de NVBS in Amersfoort heeft de secretaris van het Vriendenbestuur aan Niels Greif gevraagd of hij bereid was een lezing te verzorgen voor de Vrienden. Met uiteraard als onderwerp ‘Treinen ontwerpen’.

We waren blij dat hij positief reageerde op deze uitnodiging en er is ook een datum afgesproken: zaterdagmiddag 21 januari 2023. Gezien de te verwachten belangstelling voor dit programma is in overleg met het Museum de Bedrijfsschool voor deze presentatie gereserveerd. Noteert u deze datum alvast in uw agenda.

Niels Greif

Direct na zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Akademie is Niels in 1970 in dienst getreden bij NS Design en tot 2015 betrokken geweest bij de ontwikkeling van design als gezichtsbepalend aspect van de NS-bedrijfsvoering. Van designer tot hoofd Design en na de privatisering in verschillende adviseursfuncties.

Hij gaat in zijn presentatie uitgebreid in op de ontwikkeling van treinformules en design vanaf 1830, de komst en ontwikkeling van de moderne vakdisciplines ergonomie, marketing en design bij NS die langzaam de regie over de verschijningsvorm van het NS-materieel hebben veranderd van een technisch georiënteerd product naar comfortabele en aantrekkelijke reisbeleving.

Uiteraard vertelt Niels over zijn loopbaan bij NS en de betrokkenheid van de designers bij de ontwikkeling van 40 projecten, waarvan een deel niet is gerealiseerd. Met een aantal projecten, zoals SGM, DDM, Loc 6400, SM90, DD-IRM/VIRM, Thalys, renovaties, etc. zal hij de ontwikkeling van design bij NS laten zien. Uiteraard met veel plaatjes. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunt u uw mogelijk al aangeschafte boek van Niels Greif door hem laten signeren.

U kunt zich hier aanmelden voor deze ongetwijfeld boeiende presentatie.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.