Artikelindex

Voortgang restauratie Plan D-rijtuig RD 7659

Foto: Rolf van Gent.De werkzaamheden aan de RD 7659 zijn in volle gang.Foto: Rolf van Gent.

De restauratie van dit rijtuig wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden en de Goede Doelen Stichting NH1816. Aan het rijtuig is in de loods in Blerick al behoorlijk gewerkt, alles ter voorbereiding op wat toch een soort revisie gaat worden: de bak wordt geschuurd, gestraald en geschilderd en het interieur wordt onder handen genomen.

Op 21 augustus werd buiten de loods met een belangrijke fase van de restauratie begonnen: het onder de bak weghalen van de draaistellen die voor een revisie naar een bedrijf in Duitsland zijn gebracht. De bak werd met hulp van twee grote kranen van de draaitellen gelicht en tijdelijk op bokken geplaatst. Het is de bedoeling dat de RD volgend jaar centraal staat tijdens de tentoonstelling rond het thema ‘eten en drinken in de trein’.

Foto: Rolf van Gent.Foto: Rolf van Gent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 2233

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.