Artikelindex

De Blokpost

In de zomer van 2015 werd de Blokpost Arnhemsestraat, die op het grind op het achterterrein van het museum stond, verplaatst naar een nieuwe plek bij de spoorbomen. Sindsdien is er hard gewerkt om de Blokpost op te knappen en in te richten.

OpknapbeurtEen foto van de post van Kees van de Meene genomen op 16 april 1968. Een DE-III is net voorbij gereden.

De buitenkant is geschilderd en binnen heeft het huisje een inrichting gekregen gebaseerd op de oorspronkelijke situatie. Het originele bloktoestel was er bijvoorbeeld niet meer, maar in de collectie van Het Spoorwegmuseum bevond zich nog de bovenkant van een vergelijkbaar toestel, waarmee een “nieuw” bloktoestel is vervaardigd.  

Filmpje

In de Blokpost wordt een filmpje vertoond waar oud-werknemers vertellen over de gang van zaken in de post die oorspronkelijk afkomstig is uit Elst. De bezoekers van Het Spoorwegmuseum ervaren nu waar een Blokpost voor diende en wat het personeel zoal meemaakte bij de uitoefening van hun taken.

Bijdrage Vrienden

Het blokpostproject is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vereniging Vrienden van Het Spoorwegmuseum. De officiële (her)opening van de Blokpost heeft op 2 september 2017 plaats gevonden.

Hits: 8564

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen of in de sessie van uw browser staan. Met behulp van cookies meten wij bezoekersaantallen en verbeteren wij de werking van de website. Klik op 'Akkoord' om deze melding te sluiten.